Heavy Metal Jesus Heavy Metal, Thunder Strikin’ Jesus!

23apr/096

Litt om James Howlett/Logan/Wolverine

På tide med mer Wolverinestoff folkens. Først og fremst vil jeg spørre om en ting, er det galt av meg å bli så opphisset over en trailer som jeg ble da jeg så den siste "X-Men Origins: Wolverine" traileren? Jeg hadde gåsehud på unevnelige plasser! Bare se her:

Eller eventuelt gå til Apple.com sine trailerside og nyt den i full HD slik jeg gjør. Om og om igjen. Oh boy...

Men tilbake til saken, hva kan vi vente oss av denne filmen? Vel, for de av oss som er så alt for nysgjerrige så finnes det jo så klart Imdb sine sider. Der finner du rett og slett en full gjennomgang av filmen. Men jeg advarer deg med en gang, klikker du den linken og leser det resymèet så har du ødelagt hele moroa for deg selv. Jeg har ikke lest det, og kommer ikke til å røre det i det hele tatt før filmen! Og etterpå er det jo egentlig liten vits...

I'm so sick and tired of all this bloody waiting!

Hei! Det er juks å lese resymè!

Jeg hadde tenkt å lage en ganske så komplett oversikt over Wolverine, men etter over en times arbeide var jeg kun kommet gjennom hans mutantegenskaper og det var da det slo meg, at de fleste vet jo egentlig dette fra før. Om ikke de vet alt så vet de det de trenger å vite; Fyren er røff, tøff og dødelig. Han tåler alt. Dør aldri. Drikker og banner. Kaller alle "Bub" og har klo lignende kniver som han kutter og skjærer med (og vi snakker ikke om brød her...). Det er egentlig nok. Men det folk kanskje ikke vet så mye om er bakgrunnen og barndommen hans (doh! er ikke det hele poenget med filmen da?) og det vil jeg prøve å gjøre noe med her.

Wolverine/Logan er født James Howlett, sønn av John Howlett, en rik landeier i 1800-tallets Canada (ja, du leser riktig! dette gjør han sånn ca 200 år gammel, pluss minus). Han var i sin barndom et sykelig og svakt barn og på grunn av dette hyret hans far inn en jente ved navn Rose for å ta seg av James, og for å gi han noen å leke med. Sammen med Dog, sønn av Thomas Logan som igjen var formann på godset, hadde trioen en tilnærmet lykkelig tilværelse.

Men det hele endret seg radikalt da Logan familien blir sparket og fjernet fra godset. Thomas Logan og sønn forsøker å plyndre huset og bortføre hans mor, Elisabeth Howlett, som hevn. I kampen som følger dreper Thomas John Howlett og dette ser James. Som Charles Xavier sa i den første X-Men filmen så bruker mutanter å oppdage sine evner for første gang under intenst psykologisk stress eller i puberteten. Tilfeldigvis så er begge kriteriene oppfylt for lille James og for første gang oppdager han det som senere skal bli hans varemerke, klørne. I sinne og angst dreper han Thomas og skader Dog før han og Rose flykter hals over hode. I løpet av flukten oppdager han sin andre evne, helbredelsesfaktoren, når klørne trekker seg tilbake og det ikke er et merke igjen der de ødela huden på vei ut.

Better not be eyeballing me, bub!?

Better not be eyeballing me, bub!?

Mange år senere finner vi James igjen i en gruveleir dypt i de Canadiske skogene. James går nå under navnet Logan, for han har oppdaget at hans mor har hatt en affære med Thomas Logan, og det er han som er hans sanne biologiske far. Her har en annen del av helbredelsesfaktoren begynt å vise seg. Den sørger nemlig for å blokkere traumatiske episoder fra Logans hukommelse. Han husker svært lite fra sin barndom, og identiteten James Howlett er borte for godt. Smertet og traumet ved å oppdage at den han trodde var hans far faktisk ikke var det, og at  han i tillegg drepte sin biologiske far ble for mye for han og helbredelsesevnen sørget for rett og slett å slette minnene fra hukommelsen.

Det harde arbeidet i gruven kombinert med helbredelsesevnen har begynt å forme Logan til en skikkelig kraftkar av en ungdom. Samtidig har en mer dyrisk del av han begynt å komme til overflaten. Logan finner seg selv i stadig å stirre ut i skogen og føle dens kall. Etter et kraftig sammenstøt med Dog (som mange mener er Sabretooth, selv om det ikke helt er avklart) som ender opp med at Rose dør forlater Logan den menneskelige verden til fordel for et liv i villmarken. Der finner han støtte og selskap i en flokk ulver/jerver (historiene er uklare på dette punktet).

Etter å ha tilbrakt mange år alene i villmarken blir trangen etter menneskelig selskap for stor og han entrer igjen den menneskelige verden. Nå skal det være sagt at det finnes flere alternative historier om hvordan han kom tilbake, men for enkelhets skyld holder jeg meg til den som er ansett som mest "mainstream". Siden det mange år som skal dekkes så vi får hoppe litt i historien, men et par høydepunkt må vi ta med:

  • Han har vært med i begge verdenskrigene, og den amerikanske borgerkrigen
  • Han var med i Canadian Air Force under andre verdenskrig
  • Han har også sloss side om side med Captain America ved flere anledninger
  • Han levde de siste dagene av krigen som fange. Alt etter som hvilken historie du velger å tro så var det enten tyskerne eller japanerne.
    Skulle du velge sistnevnte så vil du og få en bonus i form av at Logan overlevde Hiroshima bombingen på nært hold. Personlig så håper jeg på det sterkeste at de har dette med i filmen!
  • Han bor flere år i Japan hvor han og gifter seg og skal bli far, men Sabretooth setter en effektiv stopper for dette ved å drepe både mor og det nyfødte/ufødte barnet.
  • Sabretooth skal bli hans stor mørke skygge i livet framover, og sørger for at Logan forblir en ensom mann ved å drepe alle kvinner som kommer han nær.
Whatcha lookin' at?

Whatcha lookin' at?

Verdt å nevne er at Sabretooth innehar mange av Logans evner siden de har samme far. Han kan helbrede seg slik Logan kan, han innehar mange dyriske evner, men han mangler Logans samvittighet og moral (selv om den er en smule frynsete...). Dette sies å være et produkt av at han ble banket og misbrukt av sin far Thomas Logan i hele sin oppvekst.

Etter å ha mistet sin familie i Japan drar Logan tilbake til Canada og ender etterhvert opp i Weapon X programmet. I følge tegneseriene så verver han seg ikke frivillig, men blir rett og slett tvangsinnlemmet. Men for ikke å ødelegge for mye av filmens handling så setter jeg en strek her. Det er mye mer stoff om Wolverine og hans opprinnelse, og jeg tviler på at de klarer å dekke alt i denne filmen. Og jeg tipper det kommer til å taes en del kunsneriske friheter med materialet de har tilgjengelig. Men jeg har ingen tvil om at filmen kommer til å bli knall.

For de av dere som er sugne på mer kan jeg anbefale et besøk på Play.com Der har de et godt utvalg av tegneserier, og de sender som sagt fraktfritt. Det er heller ingen toll på tegneserier og bøker.

En liten kuriosa sånn helt på tampen: I tegneserieverdenen er de kommet veldig langt  med Logans opprinnelse, men ikke alt er like godt mottatt. Feks så er det kommet fram at Wolverine og Sabretooth ikke er halvbrødre, de deler ikke en gang samme blodslinje. Nei, de er visst en del av en egen rase med muterte varulver?! Wtf?! Ikke alt er like bra, den biten der kan de gjerne holde ute av filmverdenen  for meg.

Jeg vil helt til slutt gjøre oppmerksom på at det kan være noen faktafeil i overstående tekst. Emnet er utrolig stort og har så mange alternative historier og opprinnelser at jeg tror selv den dyktigste proffessor ville fått problemer...

Nei, vi sees på kino folkens! Bare 6 dager igjen!

Dette innlegget er en del av iPublish‘ sin Wolverine kampanje. Les mer her. Kampanjen er friskt sparket igang av Thomas Moen :)

18apr/096

Min første «fan art»!

Jeg er tydeligvis så kul at enkelte ikke klarer å holde fingrene unna min ringe person. En av mine kompiser er en liten photoshopfrik og bare måtte vise sin takknemlighet over å kjenne meg etter at han leste om min fascinasjon for Wolverine. Bare se her:

Wolverine, her i Hugh Jackmans skikkelse.

Wolverine, her i Hugh Jackmans skikkelse.

Likheten med orginalen er jo suveren

Likheten med orginalen er jo suveren

17apr/093

Mitt første møte med Logan

Gode gamle Jerven

Gode gamle Jerven

Jeg husker mitt første møte med Logan (født James Howlett), eller Wolverine som de fleste kjenner han som. Det var i et gammelt tegneserieblad jeg hadde fått tak i og jeg var vel 13-14 år gammel. Bladet led under den typiske fornorskningen som alle superhelter led under på den tiden. Spider-Man var Edderkoppen, Batman var Lynvingen og slik fortsatte det i det pinlige. Men Wolverine hadde faktisk et ganske mandig navn på norsk og, kort og godt "Jerven". Kort, tøft og fullt av testosteron! Slikt appellerer til en spjæling av en fjortis som er på tvungen ferie med familien.

Så der satt jeg, i en overfylt bil på vei til Gud vet hvor. Det var varmt og klamt, men jeg merket ingenting. For jeg var i en mørk og kjølig verden sammen med en av de kuleste superheltene jeg noensinne hadde lest om. Han hadde tidenes hårfrisyre, og det kuleste skjegget man noensinne kunne drømme om. Når han var i trøbbel skjøt det tre sylkvasse "klør" ut mellom knokene hans (dette var de runde, spisse klørne som enkelte tegnere sverget til. ikke de knivene han skal ha) og ikke minst kunne han heale seg selv uansett skade. For ikke å snakke om hans dyrelignende sanser. Mannen var rett og slett toppen av evolusjon. Barsk, tøff og iskald.

Spider-Man, Superman og Batman ble plutselig som småbarn å regne. Ingen av de kunne måle seg med denne mannen. Jeg hadde en ny helt. En helt uten de normale moralske dillemaer om godt og ondt. En helt som var mørk og dyster. Og da snakker vi ikke om sånn "pinglemørk" som Batman forsøker å gi inntrykk av. Nei, Wolverine nøler ikke med å dele deg i to om han mener det gagner han. Og det er derfor vi elsker han. En fyr som banner, drikker, røyker sigar, er udødelig og tåler alt som kastes mot han, har klør og skjelett av metall og tidenes kuleste frisyre. What's not to like? For meg er han den ultimate helten. Ingen over, ingen ved siden av, men en hel gjeng i en blodig haug under!

Jeg har gjennom årene lest en god del tegneserier med Wolverine, jeg har alle sesonger med X-Men Evolution tegnefilmserien og nesten alt med den orginale X-Men: The Animated Series og det er ene og alene fordi mye av episodene inneholder Wolverine. Jeg har i nyere tid begynt å samle på Ultimate X-Men og Wolverine tegneserieblader og bøker, samt utvalgte orginale X-Men og Wolverine samlebøker som er satt på listen over framtidig innkjøp. Alt dette er drevet av trangen til å få sett mer av Wolverine og hans livshistorie. Jeg liker og de andre superheltene i X-Men verdenen, men det er trangen til å se mer av min store tegneseriehelt som driver meg.

Wolverine, her i Hugh Jackmans skikkelse.

Wolverine, her i Hugh Jackmans skikkelse.

Da jeg for første gang fant ut at det skulle bli laget en serie med X-Men filmer var min første respons glede ispedd en sunn mengde skepsis. For kunne virkelig noen klare å gi min helt et "virkelig" liv? Men jeg ble ikke skuffet. Hugh Jackman har virkelig gjort en kjempejobb som Wolverine. De få tingene jeg har hatt å klage på har vært manusfeil, ikke skuespillerfeil. De har blant annet gjort Wolverine alt for snill. Han mangler den galskapen og dysterheten som har vært hans kjennemerke opp igjennom årene. Men vi satser friskt og håper at den nye X-Men Origins: Wolverine skal rette på dette bildet. Det har gått rette veien de siste filmene. Om enn med små skritt...

Da har jeg gjort rede for min grunn til å elske Wolverine og håper dette kanskje kan være innbringende i måter jeg aldri hadde trodd :) Jeg har tenkt å gi dere flere innlegg om denne mannen i tiden fram mot den nye filmen. Hva det blir får dere bare vente å se, jeg nekter å gi fra meg gode ideer til de andre som er med i denne konkurransen/kampanjen. Men dere skal få en ting sånn helt på tampen, og om ikke det er verdt en billett eller to så vet ikke jeg...

Du tuller ikke med denna fyren nei!

Helt og totalt klar for 29 april! Av veien folkens!

Dette innlegget er en del av iPublish' sin Wolverine kampanje. Les mer her. Kampanjen er friskt sparket igang av Thomas Moen :)

31okt/080

The Boondock Saints 2

Thy Kingdom Come, Thy Will Be Done

Thy Kingdom Come, Thy Will Be Done

Endelig er de her igjen. Gutta boys. Boondock Saints II: All Saints Day har offisielt begynt filming i Toronto, USA. Det er nesten 10 år siden den første filmen kom ut (1999) og fansen har aldri gitt opp håpet om å få se en oppfølger. Selv var jeg ikke i ekstase da jeg så filmen, men syntes den var helt ok. Willem Dafoe var høydepunktet for meg. Sett i retrospekt så var jeg kanskje litt vel lunken, men jeg skylder på dagsformen og antall pinex innabords...

Jeg er i alle fall positiv til oppfølgeren og håper de er tro mot orginalens form og "farge". Plotet virker i alle fall interesant nok;

The boys (Norman Reedus, Sean Patrick Flanery) and their father Il Duce (Billy Connolly) have been living in seclusion, deep in Ireland on a sheep farm, away from everything, when Il Duce’s brother comes to tell them that a priest was murdered in Boston and it was set up to look like it was done by the Saints.

The boys rush back to deal with it, while they’re supposedly ailing father stays on the farm. There’s a new character who’s kind of the Rocco character named Romeo; funny, but much more bad ass. As soon as the brothers land, they start picking off anyone who may be tied to this framing. Willem Dafoe is not in the sequel, a new FBI detective comes into play — a female with a strong southern accent. She wants to catch the Saints and is working with some of the detectives in the first movie (like Bob Marley) who, as we know, decided the Saints were good and began helping them, but they don’t think she knows this, so they need to go with that. Eventually their father comes back into play and tells them what’s going on, which sets in motion a full-on flashback of the story of Il Duce from day one.

(kilde: geeksofdoom.com)

Not so though now, eh?

Not so though now, eh?

Ser meget bra ut. Vi håper Sony Pictures Studios klarer brasene.

En liten kuriositet forresten; Heath Ledger var opprinnelig tiltenkt en rolle som en av brødrene i den første filmen, men ble dumpet da det rett og slett var for vannskelig å finne noen som lignet nok til å spille broren.

For de som er interessert i videoer fra produksjonen så finner du mange på denne YouTube siden. Det ser i alle fall ut som om det blir nok skyting i denne filmen (se et stykke ut i filmen). Vel vel, vi gleder oss!

Kilder:

26sept/080

Ny Max Payne trailer

Oh boy. Dette ser jaggu bra ut. Gleder meg stort! Mark Wahlberg kommer til bli en knall Max Payne. Uten tvil. Denne str hyt p lista over filmer verdt se, tro du meg.